donderdag 15 april 2010

Scheiding

Ik heb de hele tijd al lol. Heel de dag kijk ik uit naar het moment dat ik de pavlova kan gaan versieren en vervolgens opeten. Ik haal lekkere verse frambozen en aardbeien en begeef mij richting huis. Vanochtend heb ik gezien dat de pavlova echt *perfect* is gelukt. Lekker krokant, maar toch hagelwit.

Dan kom ik thuis. Nog voordat ik van mijn fiets ben gestapt, komt hubby op me aflopen. Dat kan nooit iets goeds betekenen... Eerst denk ik nog dat hij een grapje maakt, maar dan begint het te dagen. Hij meent het. Hij heeft de oven aangezet om pizza te bakken.

ZONDER MIJN PAVLOVA UIT DE OVEN TE HALEN!!!!!

Ik vraag direct een scheiding aan. Hij sputtert nog een beetje tegen en verontschuldigt zich voor de tiende keer. Uiteindelijk valt de schade best mee: van hagelwit is mijn meringue-basis nu licht beige en met een dikke laag slagroom erop, is er amper meer iets van te zien.
Lekker was hij zeker: met zijn drie├źn hebben we hem soldaat gemaakt. En die scheiding is voorlopig even van de baan.

donderdag 8 april 2010

Voorlezen

"Mam, ga jij maar lekker zitten, dan lees ik jou wel even voor want jij bent niet zo lekker."
Ik volg de wijze raad op van mijn dochter, want ik voel me inderdaad niet zo lekker. Die voorleesboeken zijn ook niet alles wanneer je hoofdpijn hebt.
Bloedserieus kijkt ze in haar boek: een enkel A4-tje met wat paarse krassen erop. Ze slaat een imaginaire pagina om en mompelt: "Nee deze niet. Die is te lang voor nu." Dan slaat ze nog een pagina om en vraagt: "Mama, wil je het verhaaltje van de kat die moest gaan slapen of die van het snoepmonster met patatjes in zijn oren?"

Er volgt een heel lang verhaal met veel bijverhaaltjes. Ik geniet van het serieuze dan weer geannimeerde gezichtje van mijn dochter. Ze gebruikt haar stem en haar ogen om het verhaaltje spannend te maken. Uiteindelijk vindt ze toch nog de weg terug naar haar oorspronkelijk bedoelde verhaaltje. Triomfantelijk kijkt ze me aan en wijst naar de paarse streep op het papier en zegt: "Ja mama, dat had je niet gedacht he, dat dit hier allemaal staat!"

Soms kan ik haar wel opvreten, dat gekke kind van mij.